Przedstawiciele Wydziału Nauki o Żywności UWM z wizytą w V LO

We wtorek 14 marca gościliśmy w naszej szkole przedstawicieli Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. Odwiedzili nas zarówno pracownicy naukowi na czele z prodziekanem dr inż. Aleksandrem Kubiakiem, dr Moniką Radzymińską i mgr inż. Dorotą Mickiewicz, jak i sami studenci, którzy w bardzo bezpośredni sposób wyjaśniali maturzystom i uczniom klas drugich, dlaczego warto studiować na kierunkach takich jak: broker innowacji w przemyśle spożywczym, towaroznawstwo, gastronomia i sztuka kulinarna, technologia żywności i żywienie człowieka czy wreszcie sztandarowy kierunek wydziału inżynieria przetwórstwa żywności. Po tym kierunku z pewnością jest praca! Młodzież z uwagą słuchała starszych kolegów, obejrzała prezentację i zadawała szczegółowe pytania. Chętni, którzy chcą zwiedzić wydział i wziąć udział w warsztatach wpisali się na listę. Zostanie dla nich zorganizowana specjalna wycieczka w ramach zajęć z doradztwa edukacyjno-zawodowego.

 

Zapraszamy do oglądania prezentacji wydziału tutaj

 



Galeria