Smaczny hiszpański, czyli poznajemy kulturę krajów hiszpańskojęzycznych…

Warsztaty kulinarne w ramach nauki języka hiszpańskiego?

Oczywiście tak, a  u nas nie po raz pierwszy!

Działając na wszystkie zmysły…. mamy nadzieję, że język hiszpański okaże się pyszny!

             Tym razem polecamy danie z Meksyku – pastę z avocado z nachos.

Indegredientes  - dla wtajemniczonych;) :

dos aguacates, un tomate, media cebolla, un diente de ajo, zumo de limon, un poco de jalapeno, sal y una bolsa de nachos;

A to przepis dla mniej wyrobionych językowo ale równie ciekawych doznań kulinarnych:

 2 awokado, 1  pomidor, pół cebuli, ząbek czosnku, sok z limonki, trochę papryki jalapeno, sól oraz opakowanie nachos kukurydzianych.

Que aproveche-smacznego!

 

A teraz niespodzianka. Pismo wydawane przez ambasadę Hiszpanii w Polsce opublikowało informację
o Dniach Języka i kultury hiszpańskiej zorganizowanych w naszej  szkole w ubiegłym roku.

kliknij tutaj i czytaj na str 16.



Galeria