Nauka i technologia dla zdrowia i środowiska. Elementy dietetyki

Jakie barwniki są w żywności?

W poniedziałek 18.12.2017  dziesięcioro uczniów z klasy pierwszej o profilu biologiczno-chemicznym razem z Panią Moniką Duddą, w ramach zajęć realizujących innowację pedagogiczną „Nauka i technologia dla zdrowia i środowiska” odwiedzili   Uniwersytet i  brali udział w zajęciach laboratoryjnych  pt. "Barwniki naturalne i sztuczne - jak je wykryć w żywności?" zorganizowanych przez Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa, Katedrę Chemii.

Więcej

"Jakie tajemnice kryje układ pokarmowy?"

W piątek 01.12.2017  uczniowie klasy pierwszej o profilu biologiczno-chemicznym razem z Panią Grażyną Drochomirecką i Moniką Duddą udali sie na Olsztyński Uniwersytet w ramach zajęć realizowanych w ramach  innowacji pedagogicznej „Nauka i technologia dla zdrowia i środowiska. Elementy dietetyki”.

Więcej

Czy wiesz co jesz?

26 pażdziernika na zajęciach w ramach innowacji pedagogicznej: Nauka i technologia dla zdrowia i środowiska. Elementy dietetyki uczniowie  identyfikowali związki organiczne występujące w jajkach, jabłkach, fasoli, ziemniakach, cebuli, twarogu, mleku, oleju słonecznikowym, smalcu, pestkach dyni czy słonecznika.

Więcej

INNOWACJA PEDAGOGICZNA - Nauka i technologia dla zdrowia i środowiska. Elementy dietetyki

Więcej