Prezentacja Wydziału Nauk o Żywności

16 marca 2015 gościlismy w murach naszej szkoły przedstawicieli kadry pedagogicznej i studentów Wydziału Nauk o Żywności i Żywienia Człowieka UWM w Olsztynie. W spotkaniu brali udział uczniowie klas trzecich o profilu matematyczno-fizycznycm i biologiczno-chemicznym. Przedstawiono kierunki studiów ze szczególnym uwzględnieniem inżynierii chemicznej i procesowej, która cieszy się dużą popularnością a absolwenci tego kierunku są poszukiwani na rynku pracy. Jednym z prelegentów był absolwent  V LO, obecnie student trzeciego roku tego kierunku, Mateusz Maj.
Inne kierunki na tym wydziale to :
  • broker innowacji w przemyśle spożywczym
  • gastronomia - sztuka kulinarna
  • technologia żywnosci i żywienie człowieka
  • towaroznawstwo
  • Uczniowie zostali zapoznani z procedurą rekrutacji oraz zobaczyli jak wyglądają zajęcia dydaktyczne na wydziale.  Więcej informacji o ofercie kształcenia na UWM, zasadach rekrutacji, terminach itp  można przeczytać na stronie www.uwm.edu.pl/kandydaci


Galeria