Kebab to ostatnio coraz bardziej popularne danie uliczne. Wiele osób nie wyobraża sobie już udanego sobotniego wieczoru bez wizyty w knajpce i zamówieniu “buły”. Problem w tym, że mnogość podających go barów szybkiej obsługi powoduje trudności w znalezieniu czegoś szczególnie smacznego. Gdyby tak wpisać w wyszukiwarkę frazę: kebab Warszawa, czy pokazałoby się coś interesującego? Z całą pewnością! Trzeba tylko wiedzieć dokładnie, co oznacza dobry kebab.

Tureckie danie które podbiło świat

Oryginalnie dobry döner kebap (“obracające się mięso”) to danie ze skrawanego baraniego mięsa, zawiniętego w pite albo bułkę. Do mięsa dodaje się surówkę i sosy. Obecnie mięso może być też kurczęce lub wołowe, Polakom bowiem nie zawsze smakuje barania. Szkoda jednak, ponieważ to właśnie mięso i sos najbardziej stanowią smak kebabu. Decydując się wyszukać frazę: kebab Warszawa, należy zwrócić uwagę który lokal jest chwalny za swoje mięso. Będzie ono podstawą dobrego dania, które po wieczornej imprezie będzie smakować najlepiej!